האם מותר לשקר בבית דין כשהתובע משקר

האם מותר לי לשקר בדין תורה בשעה שהאדם התובע משקר כנגדי בזדון ובודה שקרים מליבו או שאף על פי שהאדם הרע הזה מנסה להתנכל לחיי ותובע אותי על לא עוול בכפי אין לי לי לשקר בדרך אם רמאי הוא אחיו אני ברמאות אלא רק לומר שהוא משקר

תשובה:

שלום רב,

זו גמרא מפורשת שזה איסור דאורייתא!

ראה שבועות לא,א: "מנין לנושה בחבירו מנה וטענו מאתים, שלא יאמר: אכפרנו בב"ד ואודה לו חוץ לבית דין, כדי שלא אתחייב לו שבועה ולא יגלגל עלי שבועה ממקום אחר? תלמוד לומר: מדבר שקר תרחק". כלומר, העושה כן עובר על איסור מדבר שקר תרחק. ולדעת כולם שקר בבית דין זה איסור דאורייתא, למרות שבסך הכל הוא רוצה שיצא הצדק לאור.