קניית תוכנות לצורך עיצוב גרפי עם הנחת סטודנט

שלום,
אני מעצבת גרפית במקצועי וכעת ברצוני לקנות תוכנות לאחר שהבנתי שאסור הלכתית להשתמש בתוכנות גנובות.
בקנית התוכנות החברה נותנת מחיר מוזל במיוחד לסטודנט.
בעלי סטודנט, האם אוכל לרשום את התוכנות על שמו למרות שהעסק על שמי, או לחילופין יש לי אפשרות להשיג תעודת סטודנט פיקטיבית, האם מותר הלכתית?
תודה רבה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שההנחה לסטודנט היא רק לצורכי לימוד או לשימוש אישי ולא לעסק של אשתו. כמו כן, אסור גם לקבל את ההנחה באמצעות תעודת סטודנט פיקטיבית.

יש לדעת שרכישת התוכנה תוך השגת הנחה שלא כדין חמורה הלכתית הרבה יותר מאשר הורדת תוכנה פרוצה. בקבלת ההנחה שלא כדין יש גזל של דבר ממשי בשונה מתוכנה פרוצה שמדובר בקניין רוחני ובדרך כלל בבעלות גויים.