מכר עסק הרשום על שם אשתו והיא לא חתמה

שלום וברכה,
לפני כשנה מכרתי עסק שהיה שלי ושל אשתי (רשום במע"מ על שם אשתי) היום תובעים אותי על מקח טעות בגלל שבחוזה לא חתומה אשתי רק אני והחותמת של העסק האם היום הם יכולים לבטל את המכירה מלכתחילה ולחייב אותי להחזיר את הכסף בגלל שאשתי לא חתומה עליו.

תשובה:

שלום רב,

אם פעלת בשליחות אשתך, או שהיא סומכת עליך בכל הקשור לעסקיך, המכירה קיימת.

לקונים יכולה להיות טענה של 'מקח טעות' שהם סברו שהעסק על שמך, אבל מאחר והוא רשום על שם אשתך יוצא שהעסקה היא חד סטרית. אם תהיה מעוניין בקיום העסקה תביא ייפוי כוח מאשתך ואם תהיה מעוניין בביטול העסקה אשתך תטען שלא הייתה לך סמכות למכור את העסק שלה ותבטל את העסקה. ככל שהטענה נכונה ואכן הייתה אפשרות לאשתך לבטל את העסקה, ייתכן שיש צדק בטענתם לביטול העסקה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באמת תודה על התשובה,
    אני מעוניין בעסקה ויש לי ייפוי כוח לעסקה מאשתי, למרות שאנחנו 50 אחוז בביטוח לאומי ומס ההכנסה. בנוסף אני המתעסק היחיד בעסק. רשמנו אותה במעמד רק בשביל לקבל הנחות מיסוי לא יותר מזה.
    גם כל עו"ד שהתייעצתי עימו אמר לי שמבחינת החוק בגלל שאנחנו זוג נשוי ושותפים בעסק והיה חותמת של העסק אשתי לא הייתה יכולה לבטל עסקה, בפרט אם זה לאחר יותר מחצי שנה.