הטמנה במקצת ספרדים

בס"ד
שלום רב
האם מותר להניח תבנית על תבנית שכבר קיימת על הפלטה בשבת?
עד כמה שהבנתינו מגעת:
1. לשיטת השש"כ אין כאן בעית הטמנה של התבנית שלמטה, וכל עוד לא שייך בישול (מבושלים כל צרכם ולא נוזלי וקר לגמרי) במה שבשתי התבניות אין בעית בישול, ולא אוסר גם מפאת 'מחזי כמבשל' (פרק א', סעיף מב') ולכן לאשכנזים שהולכים לשיטתו זה מותר.
2. לשיטת הילקוט יוסף, בכיסוי ב'מוסיף הבל' (על הפלטה) גם כיסוי חלקי ללא הדפנות נחשב לכתחילה הטמנה, ולכן לספרדים שהולכים לשיטתו זה אסור.
3. אבל אז נשאלת השאלה: אם התבנית כבר מכוסה מלמעלה במגבת מערב שבת, האם הדין משתנה, כך שלשיטת הילקוט יוסף זה כן יהיה מותר להניח עליה תבנית אחרת במקום המגבת, או שעדיין לא?
נודה לכם גם על תיקון אם יש טעות בסעיפים 1, 2. וגם על מענה על השאלה בסעיף 3.

תודה רבה, שבוע טוב, וחנוכה שמח

תשובה:

שלום רב

כתבתם נכון לגבי הטמנה במקצת, ראו עוד כאן כמה תשובות באתר בענין.

לגבי הנושא הנדון בשאלה 3, הטמנה  מערב שבת לא תעזור, כיון שמדובר בהטמנה בדבר המוסיף הבל שגם בערב שבת אסור. אולם יש מגדולי הספרדים שעשו פשרה בענין זה והתירו הטמנה במקצת בדבר המוסיף הבל בערב שבת, ראה כאן.