וידוי במוצאי שבת

בסד
שבוע מבורך
מדוע כתוב אצלי בסידור שאסור לומר ווידוי אפילו במוצאי שבת קודש /יום טוב למרות שהשבת וודאי יצאה לפי רבינו תם ? מדוע יש לחכות לחצות הלילה ?
חנוכה שמח.

תשובה:

שלום רב

הוא יום חגיגי ולא אומרים בו וידוי, דומה הדבר לכך שבמנחה של ערב שבת לא אומרים וידוי ותחנון. אגב בחסד לאלפים כתב שאפילו במוצאי ראש חודש יש להמנע.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני לא הבנתי היה מישהו שכתב שלאחר חצות הלילה יש לומר וידוי במוצש , אבל סוף סוף אנחנו לא נוהגים לספור את ימנו לפי חצות הלילה .