זמן תפילת מנחה בשבת

האים מותר אחר השקיעה לקרוא בתורה לגבי מנחה של שבת ? ועד מתי מותר לקרוא בתורה ?

תשובה:

שלום רב

זמן קריאת התורה כזמן מנחה, ולאלו המקילים להתפלל מנחה גם לאחר השקיעה עד 13 דק' כדעת השאגת אריה סי' יז והפרי מגדים בסי' פט מ"ז ס"ק א וסידור הרב לבעל התניא ועוד, יכולים גם לקרוא בתורה עד אותה שעה, כ"כ בס' שערי חיים על שער אפרים שער ז ס"ק ט. כמובן דבר כזה אסור שיארע, יש להתפלל בזמן הראוי, ולמעט מנהג החסידים נהגו כבר הכל להתפלל לפני השקיעה, ושנית, יש לאכול סעודה שלישית לכתחילה לאחר המנחה, ויש לאכול כזית לפני השקיעה…

בהצלחה רבה ושבוע טוב.