שינוי בשבועה תוך כדי דיבור

בהיסח דעת עשיתי טעות, בגלל שטויות. אם אדם נשבע שלא יעשה כך וכך, כדי לאלץ את עצמו לא לעשות משהו שהוא צריך אבל לא הכי רוצה לעשות, ורק כעבור 4 שניות, כי ההליך המחשבתי נתקע לו, מוסיף, "בחודש הזה", האם, ברור הדבר שהתכוון לחודש הזה, או שהשבועה עלולה להיחשב שהסתיימה בעת שנקטעו דבריו? תודה.

תשובה:

שלום רב

נראה שזה עדיין בתוך כדי דיבור וההגבלה היא ברת תוקף. להבא אין להשבע בשום אופן לשום צורך!