שוכר שהתחייב לצבוע ביום העזיבה וצבע שבועיים לפני

המשכיר סיכם בחוזה שהשוכר צובע את הדירה ביום שהוא עוזב. השוכר צבע את הדירה שבועיים לפני שצריך היה לעזוב.
ביום העזיבה,המשכיר דורש מהשוכר לצבוע את הדירה. טענות השוכר שהוא כבר צבע את הדירה אינן מקובלות על המשכיר.
מה הדין, האם השוכר צריך לצבוע מחדש?

תשובה:

שלום רב,

אינני יודע כמה הקירות התלכלכו בשבועיים האלו, הרי לא ראיתי את הדירה. בדרך כלל (99%), אין הבדל משמעותי בין דירה שנצבעה ביום העזיבה לבין דירה שנצבעה שבועיים לפני העזיבה, והמשכיר אינו יכול לדרוש לצבוע מחדש.

מקורות:

יש לפרש חוזה בהתאם לתכלית הראויה ואין מקום לדרוש ולעמוד על קוצו של יו"ד. עיין שו"ת מהר"ח אור זרוע סי' סט.