כפרה על עבירה בין אדם לחבירו

שלום כבוד הרב היה מקרה שעשית שאני יודע שגרם צער מאוד גדול למשפחה אחת ואני לא יודע כיצד לכפר על זה אני לא יכול למצוא אותם ואני לא יודע אם אני מסוגל בכלל לבקש סליחה מה אני אמור לעשות

תשובה:

שלום רב,

קראתי בצער את דבריך. ברור מאליו שיש לעשות הכל כדי למצוא את המשפחה ולבקש את סליחתם, בעבירות שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר עד שירצה את חברו. יש להתגבר על הבושה ולעשות את זה. כמובן כדאי לחשוב מה הדרך המתאימה לפי אופי הפגיעה וסגנון האנשים, אם פנים אל פנים או על ידי שליח, אם לארגן איזו מתנה וכו'. תחשוב.

בהצלחה רבה וכל טוב!