בישולי גויים בפיצוחים

שלום רב
בקהילתנו יש מנהג לקנות פופקורן וגרעינים
בחנות גויים(הקהילה בחו״ל) לגבי הפופקורן יש חזקה על השמן לכאורה, האם יש בעיה מצד בישולי גויים? וגם לגבי הגרעינים מה הדין?
והאם קרקרים מתוצרת גויים כשאין חשש כשרות אסורים?

תשובה:

שלום רב

אכן, הואיל וסבר הרמב”ם מאכלות אסורות פרק יז שקליות שאינם נאכלים בסעודה אין בהם איסור של בישולי עכו”ם גם בפופקורן ופיצוחים אין חשש, אלא שכמובן יש לוודא את כשרותו, שנעשה בשמן כשר, וכו’. לא הייתי מיקל ראש בענין על סמך חזקה שאינני יודע את מקורה…

קרקרים ודאי צריכים כשרות של ממש, יש חשש תולעים, יש חומרים שמערבים וכו'.

בהצלחה