אפוטרופוס שנתן רשות להשתמש בבית חנוכייה

שלום,
אני שוכר את הבית של סבתי הזקנה שאינה בדעתה ל"ע. השכירות היא מביתה שמונתה לאפוטרופה (בעלה כבר נפטר).
יש ברשותה בית חנוכיה, ויתכן שהיא הבעלים (ולא היורש). האם הסכמת האפוטרופה בצירוף אומדנה ברורה שהזקנה היתה מסכימה, מאפשרת שימוש שלא מדעתה.
בגמ' גיטין פ' הניזקין מאוד מגבילים כח האפוטרופוס רק לטובת הבעלים ממש. ומי שיצא למדה"י או מדעתו אין זנים אלא אשתו וגם תכשיט יש דעות (בכתובות) וכ"ש שאר קרובים אך כאן אינו הוצאת ממון ממש רק שאלה לזמן (אך עם סיכון מה).

תשובה:

שלום רב,

אם אתה מתחייב לשלם במקרה שבית החנוכייה יינזק והאפוטרופוסית יודעת שניתן להסתמך עליך שתשלם במקרה של נזק, אין בכך בעיה.

מקורות:

מותר להשתמש ללא רשות כאשר יודעים בוודאות שהבעלים היו מסכימים. עיין בתשובה כאן. במקרה זה שבית החנוכייה יכול להינזק ייתכן שהיה אסור להשתמש גם אם יודעים שהבעלים ודאי יסכימו, לדעת שו"ע הרב שם, כיון שזה דומה לתשמיש המחסר. אבל, לבעייה זו מועילה הסכמת האפוטרופוסית, שהרי אין לבעלים צורך בבית החנוכייה לשימוש עצמי והאפוטרופוסית הייתה רשאית למכור אותו לחלוטין, כל שכן לתת להשתמש למי שמוכן לשלם במקרה שיינזק.