תיקון מערכת חשמל בבית אבות בשבת

לרב שלום.
אני נשוי עם ילדה ולפני 4 חודשים התפטרתי מהמשטרה מטעמי דת ( הייתי סייר) לאחר שהרב יורם אברג'יל זצ"ל הורה לי לעזוב. התקבלתי לעבודה בבית אבות קרוב לבית ( באר שבע).עבודה מסודרת במקום מסודר.
הבעיה: אני אמור להיות כונן פעם בחודש בשבת במידה ויש תקלת חשמל (חשמלאי במקצועי) במחלקה הסעודית בבית אבות.מחלקה זו מחוייבת להיות מחוברת לחשמל כל השנה כמו במיון וכדו.
שאלתי לרב.האם מותר להיות כונן( להיות בבית ובמידה שיש תקלה אני מגיע רגלי).
אם כן מה עליי לעשות? מכשיר פלא בשבת? וכדו
אשמח לתשובה מפורטת .תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ראשית ברכותי על החלטותיך האמיצות! אני בטוח שהקדוש ברוך הוא אוהב יהודים כמוך!

אין ספק שמותר בשבת להיות כונן, החשמל במחלקה כזו הוא פיקוח נפש של ממש. אתה רשאי להיות בבית, אלא שתשתמש בטלפון בעל שיחה מזוהה כדי שתוכל להתייחס רק לטלפונים המגיעים מהבית אבות.

בהצלחה רבה!