מוהל שיש הטוענים שהוא מומר לדבר אחד

לכבוד מרנן ורבנן שלום רב,

מה הדין של מוהל מומחה שיש כאלו שמעידים עליו שהוא מומר לעבירות מסויימות בתורה, בין מדאורייתא ובין מדרבנן…

1. האם ראוי לפרוש ממוהל שכזה ולא לתת לו למול את הילד בשום אופן?
2. ואם כבר הוא מל את הילד – האם נחשב כמו גוי שמצריך הטפה מחדש?
3. והאם יש הבדל מין מומר לעברה אחת לבין מומר לכל התורה כולה?

בברכה דויד

תשובה:

שלום רב,

ראשית כל עוד לא התקבלה עדות מסודרת נגדו בבית דין מסודר וקבוע השאלה לא מתחילה ואין כל צורך לפרוש ממנו, הוא מוחזק ככשר וישר.

לאחר שהתקבל עדות כזו בבית דין, דינו של מומר לדבר אחד כך: להכעיס דינו כגוי ומילתו אינו מילה. לתיאבון כל עוד הוא רק מומר לדבר אחד, מילתו מילה. ומומר לכל התורה כולה דינו כגוי. ראה שו"ע יו"ד סי' ב'.

הצטרף לדיון

תגובה 1