אמירת "ויתן לך" במוצאי שבת

שלום- רציתי לשאול על הענין של אמירת פסוקי "ויתן לך"-מהן ההלכות בדיוק? האם בחורים (לא נשואים, שאינם צריכים לדאוג לפרנסתם) אומרים את זה? ולמה באמת בהרבה קהילות לא אומרים פסוקים אלו?
תודה רבה ותזכו למצוות!!

תשובה:

שלום רב

אמירת ויתן לך אינה קשורה דוקא לפנסה ודוקא לאנשים נשואים, מקוררה בזוהר הק' סוף הקדמת בראשית, שכתב: "ואינון [הנשמות שבעולמות העליונים] מקיימין על ההוא ברנש כל ברכאן, דקאמרי ציבורא ויתן לך". בענין זה אגב יש מנהגים חלוקים האר"י הק' היה אומרו ביחידות בביתו לאחא הבדלה וכן מנהג הספרדים, ואילו מנהג האשכנזים היה לאומרו בציבור ובביאור הלכה הביא ממנהגי טירנא שגם היו אומרים לאחר הבדלה, אבל כנראה כוונתו לפי מנהג האשכנזים שגם ההבדלה נאמרת בבית הכנסת לפני עלינו לשבח. אינני יודע מדוע פשט המנהג היום שלא לומר זאת, אולי בגלל חילוקי המנהגים הנ"ל שיש שהיו אומרים בביתם.

בדרכי משה בסי' רצה הביא שיש שנהגו שלא לומר זאת, וכתב שמנהג טעות הוא.