פירסום שמות האנשים החייבים כסף לבית הכנסת

בס"ד שחום לכבוד הרבנים הי"ו

האם חייב/ראוי/לא כדא לפרסם רשימת חייבי נדרים על דף לעיני כל בביהכנ"ס ,יש מתפללים הטוענים בעד,ויש נגד.
מהי ההלכה?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

נראה לי שזה לא יפה. הרי הדבר נעשה במוצהר כדי לבייש אותם ולזרז אותם לשלם…  אולם אם רוב בני הקהילה חייבים כסף לבית הכנסת כך ש"כולם בסירה אחת" וצריך לעשות משהו קיצוני כזה כדי לעורר את הציבור לשלם, אין בכך בושה גדולה, כיון שכולם יחד שם על לוח המודעות ואפשר כך לעשות.

בהצלחה רבה