שטיפת כלים בשבת

בס"ד
שלום רב,
אני ברוך השם שומר את השבת כבר כמה שנים מאז שזכיתי להתחזק (גדלתי בבית שאינו דתי)
אני לוקח את עניין השבת מאוד ברצינות ומשתדל לקיים קלה כבחמורה בכל הנוגע לשבת קודש.
לצערי אשתי אינה שומרת שבת כלל (דוקא היא למדה בבי"ס דתי בצעירותה) ובאופן כללי לא מעוניינת לחזור לשמור שבת מאז שהפסיקה לשמור את השבת, בגיל 17 בערך.
ברוך השם, זכינו לקבל האחד את השנייה כל אחד עם דעותיו (על אף שאני מתקשה שלא להעיר שום הערה כשהיא למשל מכבסת בגד של הילדה שהתלכלך), זה קשה לי לראות את זה.
אציין כי בכל הנוגע לפלאטה, מיחם, שולחן שבת, הליכתי לבית הכנסת לתפילות השבת – אשתי מאוד מכבדת אותי ותומכת בי מאוד.
דבר אחד שקשה לה מאוד הוא עניין שטיפת הכלים – אנחנו נוהגים לאכול בסעודה ראשונה ארוחה בשרית, ובסעודה שנייה ושלישית – חלבי או פרווה, כך שנוצר מצב שאת הכלים המלוכלכים שנותרו מסעודת ערב שבת (הבשריים) היא מתעקשת שישטפו, אז אני נאלץ לרחוץ אותם (בסקוטש ללא סחיטה המאושר הלכתית) ומשתדל לאכול פרווה בסעודה השלישית בכדי להשתמש בכמה מהכלים ששטפתי בערב שבת.
אם אני לא אשטוף את הכלים אשתי תשטוף אותם בסקוטש רגיל ותשתמש בסמרטוט בד לנגב את השיש.
כיצד הייתם ממליצים לי לנהוג?

בברכה

תשובה:

שלום רב,

דווקא אני במקרה בצד של אשתך… שטיפת כלים אסורה בשבת בכלים שברור שלא ישתמשו בהן בשבת. זו הלכה פסוקה ומקורה מהמשנה. אבל הסיבה היא בגלל שאנשים היו שוטפים כלים כדי שיהיה להם למחר. היום ישנם הרבה אנשים ואני מבין שאשתך היא מאלה, ששוטפים כלים כדי שהמטבח יהיו נקי ומסודר בשבת. ולאו ודווקא כדי שיהיו לה כלים ביום ראשון. גם אני לפעמים מפשיל שרוולים ושוטף כלים מסויימים שמפריעים לי לעין ועושים מראה שאינו מכובד לעניות דעתי לקדושת השבת.

אני ממש נפעם איך למרות הקושי אתה עומד איתן בדעתך ומקפיד על הלכות השבת קלה כבחמורה.

רוב נחת!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כבוד הרב אני חייב לומר לך שאני ממש נהנה מצורת התשובות שאתה נותן!
    אנושי רגיש ומתחשב מאוד! יודע מתי להתבדח ומתי להרצין
    למדיתי המון מדרך המענה שלך
    ישר כח!.