לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גרגרן ורעבתן

בס"ד.
שלום,
לענין סימן קע – מה ההבדל גרגרן לרעבתן?
תודה.

תשובה:

שלום רב

אינני בקי כל כך בלשון, אבל מדברי השו"ע נראה שרעבתן חמור מגרגרן, הגרגרן יש לו תאוות האכילה ואוכל הרבה בבת אחת, כביצה פת, הרעבתן מחמת תאוותו כלל לא שם לב מה הוא אוכל… והוא אוכל את עלי הבצל הגרועים קודם שהוא אוכל את תוכו…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה.
    1. מצאתי בלבוש סעי' יא שהסביר את ההבדל בין רעבתן לגרגרן – ואם הבנתי נכונה- גרגרן – רוצה להגביר את תאוותו לאכול ולכן שותה שתי כוסות כדי לעורר עצמו לאכול עוד (דכתיב- ויתאוו תאווה במדבר) , רעבתן רוצה לאכול הרבה מכפי יכולתו ותאוותו כבר בתוכו ולא צריך לעוררה רח"ל ולכן נגש ישירות לאכילת לב הבצל ואילו הגרגרן רוצה לעורר עצמו לכך ושתיהם מידות מגונות מאד כידוע.
    2. מה כוונת הרמ"א בס' קע סע' ט – ולא יאכל דרך רעבתנות ולא יאחוז המאכל בידו אחת ויתלוש ממנו בידו השניה (טור):?
    תודה מראש.

  2. בס"ד
    שלום רב
    מה הכוונה שלא יחזיק המאכל בידו וביד השנייה יתלוש ויאכל ? הריי רבים עושים זאת בלי לחשוב שזו עבירה. האם באמת זו עבירה ?
    בנוסף , אדם מלא שאוכל מאכלים שומניים נחשב רעבתן או גרגרן או נכשל בתאוות האכילה ?
    האם יש דרך להסביר לי מה כמות האוכל שאדם צריך לאכול בארוחה מבלי לעבור על איסורים ועבירות ?
    כמה ארוחות יש לאכול ביום ? יש כללים ברורים או שכל אחד לפי מה שמרגיש ?
    ממתי נחשב שאדם זולל ?