קנה כרטיס לדינר תמורת תשלום ונודע לו שאחרים כמוהו קיבלו חינם

שלום כבוד הרבנים,
נערך ערב יוקרתי לטובת מוסד, ומכרו כרטיסים במחיר קבוע, כעובד המוסד קיבלתי חינם, אך כשביקשתי לקבל גם עבור ילדי הנשואים נעניתי בשלילה, לכן לקחתי על עצמי לשלם עבורם והם קיבלו כרטיס, לאחר מכן נודע לי ללא ספק שמי שמצא חן בעיני המארגן (שהוא גם עובד בשכר) קיבל כרטיסים בחינם עבור ילדיו, שאלתי האם עלי לשלם את מה שהבטחתי עבור כרטיסי ילדי.
בכבוד רב,

תשובה:

שלום רב,

המארגן אכן נהג שלא כדין ומעל בכספי הקדש. אדם יכול לחלק את כספו הפרטי לפי מציאת חן, ממונה על כספי הקדש יכול לנהוג על פי שיקול דעת ענייני בלבד. אבל, עם זאת, אין זה אומר שמגיע לך כרטיסים חינם.

אתה חייב לשלם עבור הכרטיסים שרכשת. ואדרבה, אותם אחרים שמצאו חן בעיני המארגן וקיבלו כרטיסים חינם, צריכים לעשות שאלת חכם אם גם הם חייבים לשלם. וכן המוסד יכול לתבוע את המארגן על הכרטיסים שנתן חינם שלא לפי שיקול דעת אלא לפי מציאת חן.