לנסוע במוצ"ש ללא תשלום כאשר יש לו חופשי חודשי

שלום,
אם יש ברשותי חופשי חודשי באוטובוס, ובמוצא"ש ברצוני לנסוע ואין ברשותי את הכרטיס החופשי חודשי. האם אני חייבת לשלם בכל זאת?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

באוטובוסים הראשונים מיד עם צאת השבת, שהנהג מסכים להעלות מבלי לשלם מיד, מותר. אבל, בנסיעות מאוחרות שהנהג דורש לשלם, אסור. וזאת משום שהדרישה של חברת התחבורה היא גם לשלם וגם להעביר כרטיס בפועל.

הנוהל לתת לעלות מיד עם צאת השבת ללא כרטיס היא בהסכמת החברה (אם כי לא הסכמה רשמית, מצד משרד התחבורה), ולא החלטה של הנהג על דעת עצמו.