טלטול מעיר לעיר דרך העירוב

שלום רב לחכמי האתר שליט"א,

אמי מתגוררת בקצה העיר המוקפת בעירוב. לעתים כשאני מתארח אצלה בשבתות אני מעוניין להתפלל בבית כנסת שנמצא בסמוך לביתה אך בעיר הסמוכה, מעבר לעירוב (בתוך תחום שבת גם לפי השיטות המחמירות).

האם במצב כזה מותר/אסור לטלטל ספר/טלית וכיו"ב לבית הכנסת (אני מבין שזה בעצם הוצאה מרשות היחיד לרשות היחיד – כשכל עיר נחשבת פה לרה"י בגלל העירוב – למי שסומכים על עירוב ברחובות הערים בימינו)?

תודה וברכה,

תשובה:

שלום רב

הנושא של תחום שבת אינו רלוונטי כאן כיון שאתה רוצה לשאת איתך משא כמו סידור וכדומה. מה שצריך זה לברר אצל הרב המקומי האם העיר השניה מחוברת בעירוב לראשונה או שיש ביניהם הפסק שאינו מאפשר להוציא מעיר אחת לחברתה. בכל מקרה, כיון שאתה בתוך תחום שבת, תוכל להתעטף בטלית, להסיר את השעון וכדומה ולא לקחת סידור איתך, וללכת להתפלל שם.