מצא שטרות כסף בסמטא

על רצפת הסמטה מצאתי שטרי כסף. השטח אמנם פתוח אבל הסכום ומספר השטרות יכול להיות סימן. שלי או להכריז? איפה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם השטרות היו מהודקים יחד באמצעות גומיה או מקופלים יחד לארבע, יש סימן במספר השטרות ואם רוב העוברים בסמטא יהודים יש לתלות מודעות על עמודי החשמל בסמטא. אבל אם השטרות לא היו מהודקים יחד, אין המספר סימן, כיון שהם יכולים להתפזר ואתה יכול לקחת את הכסף לעצמך.

מקורות:

עיין נתיבות חידושים סי' סה ס"ק כב.