מנחה של ערב שבת לאחר הדלקת נרות של האיש

שלום וברכה
האם אדם אלמן בודד , שמדליק נרות שבת חייב לקבל שבת? הדבר בעייתי בשבילו כי הוא 'חיוב' בשנת אבל וצריך להתפלל מנחה בציבור, הרי גם תנאי מועיל רק ל10 דקות
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

ראה בשו"ת מנחת יצחק (ח"ט סי' כ') שדן בשאלה שאתה מציג כאן. וכתב שאיש המדליק נרות שבת אינו מתכוון לקבל על עצמו שבת (הוא מדבר על מנהג ירושלים המדליקים 40 דקות לפני שבת), ולכן הוא יכול להתפלל מנחה לאחר שהדליק. בפרט שהענין להתפלל מנחה לפני הדלקת נרות זה רק לכתחילה. אולם ודאי שאם תתנה בפירוש שאינך מתכוון לקבל שבת בהדלקת הנרות שזה עדיף, ותוכל להתפלל מנחה לאחר מכן.