לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להדפיס (לצלם) דפים מספר לצורך לימוד

שלום,

האם מותר להדפיס ספר מסויים שיש לי קובץ שלו או שזה גזל? אנחנו לומדים את הספר"the wave" ויש צורך למרקר ולסמן קטעים חשובים ואני לא יכולה לסמן בספר מהספריה. שלחו לי קובץ של הספר האם מותר להדפיס אותו או שזה גזל?
תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם את משתמשת בחלק גדול וחשוב מהספר, הרי זו פגיעה בזכות היוצרים. אבל, אם את לומדת בחלק קטן מהספר, את יכולה להדפיס חלק זה לצורך הלימוד.
אינני יכול לקבוע את הכמות המותרת, רצוי להתייעץ עם עורך דין. ככל שלפי החוק הדפסה בכמות כזאת לצורך לימוד מוגדרת כשימוש הוגן, הרי זה מותר גם מצד הלכה.