הזמנת כתובות דוא"ל לא מוכרות להיות חברים בחשבון פייסבוק

בס"ד
שלום עליכם אשריכם על כל החיל ה' יברך אותכם.
ברצוני לדעת שאלה אולי זה קצת מצחיקה אבל אני רוצה להשתחרר ממנה.
פתחתי חשבון פייסבוק של זיכוי הרבים שיעורים של רב מסויים,
כדי להוסיף אנשים אני שולח למלא אנשים בקשות חברות, אבל לפעמים מופיעה לי הודעת אזהרה של הפייסבוק הוסף רק חברים שאתה מכיר,
אם אני לא מתייחס לזה וממשיך הלאה לבקש בקשות חברות מעוד אנשים שאני לא מכיר האם אני עובר על גזל דעת, או משהו אחר האם יש הבדל במנהגים או דינא דמלכותא או אשכנזים וספרדים?
בתודה דוד,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שבעלי הפייסבוק יהודים, אכן אסור למלא אנשים שאינך מכיר. בעלי האתר מאפשרים לך להשתמש בשירותים שלהם, כל עוד אתה עומד בתנאים שלהם ולא אם הנך גורם להם נזק. שהרי אם אנשים יקבלו יותר מדי בקשות חברות מפייסבוק הם יחסמו את ההודעות שלהם ויגדירו אותם כדואר זבל, או לא יקראו את ההודעות.

גם אם בעלי פייסבוק הם גויים, ייתכן שיש איסור גניבת דעת, כיון שהנך מבקש מהם לעשות בשבילך פעולה (וירטואלית) ולשלוח הודעות, בעוד שהם סבורים שהממוענים הם חבריך.

אם חברים שלך מביאים לך כתובות של מכרים שלהם כדי להזמין אותם לחשבון זה, אין בכך בעיה.