מוהל ירא שמים

עד כמה ראוי להדר אחר מוהל ירא שמים.והאם ראוי להמנע מלתת למוהל שמשתמש באינטרנט שאינו חסום כלל?

תשובה:

שלום רב,

כתב הרמ"א (יו"ד סי' רסד סעי' א'): "ויש לאדם לחזור ולהדר אחר מוהל ובעל ברית היותר טוב וצדיק". ואכן בכל תפוצות ישראל נהגו לקחת מוהל ירא שמים, וכך כתב המנחת יצחק בהסכמתו לספר אוצר הברית של המוהל הנודע הגר"י ויסברג זצ"ל, וראה בתשובות והנהגות סי' תקפה שכתב שמי שיש לו אפשרות לקחת מוהל מומחה יותר אבל פחות ירא שמים, עדיף לקחת את הירא שמים למרות שהוא מומחה מעט פחות.

אני לא רוצה לחוות דעה על אדם שאיני מכירו, אני לא יודע איך? כיצד? ומודע? הוא משתמש איך שמשתמש… יראת שמים הוא דבר המסור ללב…