אור במקרר בשבת

היי.במקרר לפני כניסת שבת יש מין תופסן שמכבה את האור .מה קורה במצב שפותחים המקרר בשבת והתופסן זז ולכן האור נדלק .מה עושים במצב כזה ביום שבת ?

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה אין לסגור את המקרר, אלא יש להניח מגבת על הדלת, כך שהדלת לא תסגר לגמרי והאור ישאר דלוק עד למוצאי שבת.

חשוב לציין, שבמקררים המודרניים שנקנו בשנים האחרונים יש הרבה מאוד חיישנים שפועלים בכל סגירה ופתיחה של המקרר ולא די בכיבוי האור של המקרר לפני שבת, אלא יש צורך בהתקן שבת מיוחד או להפעיל את המקרר על שעון תקע לזמנים מסויימים ולפותחו רק כאשר הוא כבוי על ידי השעון. לגבי התקני שבת יש לברר ב"משמרת השבת" או ב"מכון הטכנולוגי להלכה" של הרב הלפרין, תמצאו אותם באתר האינטרנט שלהם.

בהצלחה