שאלה שתשלום דמי שכירות דירה

שלום,
במהלך חודש אלול התחתנתי. לפני שעברתי לביתי החדש השכרתי דירה. כאשר החוזה נגמר ולאחר כחודש ויותר התקיימה חתונתי. אני ובעל הבית סיכמנו בעל פה כי אפנה את הדברים שלי עד תאריך מסויים. עם זאת, מאחר ובעלי לא יכל לפנות את הדברים, אז הוצאתי אותם מן הדירה והם היו במסדרון. השארתי מעבר צר כדי לעבור להכנס, כדי שאם בעל הדירה ירצה להראות את הדירה למישהו אז יהיה לו איך לעבור, ושאם אני ארצה להכנס תהיה לי גישה. לאחר כ-8 ימים דיבר איתי בעל הבית ואמר לי שהדירה אינה נקייה דיו כפי שאני קיבלתי אותה והלכתי לנקותה. לאחר זמן מה הוסיף כי הוא לא יכל להראות את הדירה לאחרים עד אשר בעלי פינה את הארגזים מאחר והם חסמו את המעבר (אני לא חושבת שהם חסמו). אמרנו שניגש לבורר שבקיא בחושן משפט וכו' כדי שיפסוק אם אני צריכה לשלם לו על הימים העודפים. כמו כן, בזמנו, הוא התקין לי ונטה במקום החלון מאחר והדירה הינה דירת מחסן והיה לי קשה לנשום בה. הונטה עלתה לי 600 שח. בעל הדירה, אמר כי הוא לא מוצא את החלון וכי הוא סבור שהוא השאיר את החלון אצלי. אני זוכרת בפירוש שהחלון נלקח ולא הושאר. אמרנו שנעלה גם את נק' זאת..

תשובה:

שלום רב,

א אף שנהגת שלא כהוגן את פטורה מהשכירות.השימוש במסדרון אינו מחייב דמי שכירות על הדירה.גם אם נניח שחסמת את הגישה לדירה כיון שהיה מותר לבעל הדירה לפנות את החפצים שלך למקום אחר או לדרוך עליהם את לא נחשבת הגורמת לנזק גם בעקיפין ולכן אין מקום לחייב אותך בפיצוי  ובפרט שאת טוענת שהיה ניתן לעבור

ב  נלקח על ידי מי? אם את זוכרת בודאות שבעל הדירה לקח אז מה השאלה? אם יכול להיות שהמתקין לקח זה שאלה אחרת