השארתי את המזוזות, האם אני יכול לדרוש שכר?

מכרתי הדירה שלי שהיתה שכורה והמזוזות של השוכר האם השוכר יכול לבקש לקונה שלי שישלם לו המזוזות
תודה רבה לכבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

הקונה אינו חייב לרכוש את המזוזות. הוא יכול לומר לו לקחת אותן והוא יביא מזוזות משלו, אבל אם הוא מתכוון להשתמש בהן, ודאי שבעל המזוזות יכול לדרוש עליהן שכר, בכל מקרה אין להוציא את המזוזות מהבית ולהשאיר אותו בלי מזוזות בכלל, מחמת הסכנה שבדבר, וראה עוד כמה תשובות בענין כאן.