חלומות בזמנינו

שלום
זהו חלום אמת שחלמתי היום ו כסליו
בו אני מנשק את בן דודי ציון דלא ראיתי שנים
ואומר לו כמה אוהב אותך
ולאחר מכן אני מהלך עם הרב יעקב הרב שלי
ואני מספר לו את החלום על שנישקתי את בן דודי ציון
והוא הבהיל על אותי מאוד באומרו: מה , באמת , שמעתי, ואני מזהיר אותו שלא יאמר כלום אלא חלום טוב חלום שלום
ובמחשבה חשבתי שזה משהו מפחיד
ולכן לא המשיך.
אשמח לתשובה מהירה

תשובה:

שלום רב

חלומות הם שטויות ומעבר לכך לא ראיתי שום דבר מפחיד בחלום.

מקורות:

חשוב מאוד לדעת, שגדולי הדורות האחרונים המעיטו מאוד מאוד בחשיבתם של החלומות בזמנינו, והורו שאין להתייחס אליהם כלל ולא לצום מחמת אפילו בימי החול, ואף הקילו ראש בענין הטבת חלום. הטעם לכך, הוא משום שבדברי חז”ל מבואר, שבל האופנים שניתן לתלות שהחלום בא לאדם מחמת הרהוריו ביום, או מחמת לחץ וטירדה יתירה, או תזונה לקויה וכיוצא בזה, החלום אינו נחשב לכלום. ולכן, בזמנינו שכולם גרים בערים הגדולות בהן מרוץ החיים מטריד ואיננו נתונים במנוחת הדעת, ומלבד זאת כל הזמן שומעים וקוראים על אסונות וצרות מכל רחבי העולם, הדבר משפיע על הנפש, וכל אדם מקננת בליבו התחושה שאולי גם הוא יחלה או יקלע לאסון כזה או אחר. ידוע שהיום המחלה מספר 1 בעולם המערבי היא דיכאון. הדבר הזה לא היה בזמן חז”ל. ולכן, לא צריך להתייחס לחלומות כלל!

הצטרף לדיון

תגובה 1