עמידה בפני אשת חבר

האם יש חיוב בימינו לעמוד בפני אשת חבר? (ע"פ הגמרא בשבועות לב: וכן אולי אם יש עוד מקורות)

תשובה:

שלום רב,

הלכה זו לא נפסקה בשו"ע, אם כי הב"ח והט"ז הביאו הלכה זו בסי' רמב (ס"ק יד), והביאו מחלוקת ראשונים האם הלכה זו נאמרה גם לאחר מותו של התלמי חכם או לא. (כלומר, החיוב לעמוד לפניה הוא משום כבוד הת"ח). ראיתי בכנסת הגדולה (יו"ד סי' רמד) והובא גם בברכי יוסף (חו"מ סי' יז) שהביא מהשארית יוסף שתמה מדוע הלכה זו לא הובאה בספרי הפוסקים. ובכנה"ג כתב שהסיבה לכך היא משום שהלכה זו היא רק מנהג חסידות. אולם בשו"ת שאילת יעבץ (ח"ב סי' קלה) כתב שיש לקיים הלכה זו. ודן שם מהו הגדר של אשת חבר.

הצטרף לדיון

תגובה 1