לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם מברכים שבע ברכות בחתן וכלה שהוזמנו לברית

האם מברכים שבע ברכות בסעודת מילה כאשר מסובים בסעודה חתן וכלה וכן האם מברכים בזימון שהשמחה במעונו

תשובה:

שלום רב,

בשו"ת בצל החכמה נשאל בכך. והביא מהמאירי בכתובות דף ז' שאין לברך בשבע ברכות אם החתן והכלה באו לסעודת ברית מילה. אולם בתשובה שם הוא מסייג את זה שרק אם אכן הסעודה היא אך ורק מיועדת לברית. אולם אם בעל הברית מזמין את החתן והכלה וקרוביהם, כדי לברך שם ברכת שבע ברכות, הסעודה נחשבת כסעודת ברית וסעודת חתן וכלה וש לברך בהם שבע ברכות והשמחה במעונו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במשפחה שלי היה מקרה של ברית בתוך ימי השבע ברכות לאחותה של היולדת, ואיני יודע איזה רב שאלו, אבל מה שעשו בפועל היה שחילקו את המסובים לשני מנינים – מנין אחד עשה ברכת המזון עם שהשמחה במעונו ושבע ברכות, והמנין השני עשה ברכת המזון בלי שהשמחה במעונו ועם הרחמן לברית מילה.
    ומסתמא יש בזה כמה דעות…