כיריים זכוכית מחוסמת

שלום! הכיריים של הגז במטבח הם מזכוכית בצבע שחור. לפעמים נופל מתבשיל בשרי ויכול להיות מתבשיל חלבי. מה הדין אם נוגע מאכל חם בזכוכית?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה לא מומלץ לרכוש כיריים כאלו. במקרה שכבר יש לך כאלו, יש להזהר מאוד שלא יגלוש, ולייחד מקום מיוחד לחלבי ומקום לבשרי, במקרה שגלש יש לנקות היטב, לכתחילה יש לחכות 24 שעות עד שמבשלים בישול מהמין השני, אולם בשעת הצורך יש להפעיל על החום המירבי [לאחר הנקיון] ולהקפיד שהכיריים ותחתית הסיר שאתה מניח יהיו נקיים לגמרי ויבשים לחלוטין. ראה כאן בהרחבה.