דמי נסיעות לעובדת שיש לה הנחה של סטודנטית

בעבודה משלמים לי נסיעות בסביבות ה-13.8 ש"ח ליום.
הבוס מסכים לשלם לי יותר מאחר ואני ממקום רחוק והנסיעות עולות יותר. האם מותר לי לומר את הסכום המלא של הנסיעות למרות שיש לי הנחה כסטודנטית או שזה גזל?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם יש לך הנחה של סטודנטית, המעסיק הוא זה שצריך להרוויח מההנחה ואת צריכה לומר לו כמה הנסיעות עולות לך בפועל.

מקורות:

לשון צו ההרחבה סעיף 4 אינו מוכרע אם מבחן עלות הנסיעה היא סובייקטיבית או אובייקטיבית. מסתבר שמטרת החוק היא לכסות את ההוצאות ולכן הריווח למעסיק. וכך גם מצאתי באתר כאן.