איך נזהרים מירקות ספיחין?

שלום הרב
אם אני לא אוכל היתר מכירה
איך אני יכול לדעת עכשיו האם הירקות זה מהשנה החדשה או משנה שישית?
אומרים שמחנוכה הכל מותר כבר

אם אני קונה ירקות שלא מהדרין האם אני חייב לעשר שוב לפני אכילה?
תודה

תשובה:

שלום רב

העצה היחידה שיש לי כרגע זה לקנות בחנות המפוקחת כהלכה. כרגע יש בשוק עוד הרבה ירקות שביעית. מה שאמרו שמחנוכה אין מהשנה שעברה, הכוונה שהכל כלה מהשדה וממילא מגיע זמן הביעור, אבל זה לא אומר שאנשים שסמכו על המכירה וסוברים שכלל אין חובת ביעור לא שומרים ירקות בקירור ומוכרים לך אותם לאורך כל השנה… תפוחי אדמה גזר וכדומה יכולים להיות עוד חודשים ארוכים משל השנה שעברה.