שלום וברכה,
רכשנו לבבות עוף טריים, שיפדנו (שיפודי עץ) וצלינו על מנגל חשמלי, כרגע הלבבות במקפיא ורק עכשיו התברר לנו שיש צורך לחצות את הלבבות ולנקות מבפנים. האם ניתן לעשות זאת גם אחרי הצליה? כפי שציינתי הלבבות הוקפאו מיד לאחר הצליה, האם ניתן להשתמש בהם כרגע (כבר עברו יותר מ3 ימים מהשחיטה) ? אנחנו אשכנזים.
תשובה:
שלום רב,
לאחר ההפשרה אפשר לקרוע ולנקות עכשיו את הדם מתוכו ומותר.
מקורות:
שו"ע יו"ד סי' ע"ב סעיף ב'