להקדים מעט בכניסת שבת

בסד
חודש טוב ומבורך
1. האם אתר "ישיבה" שנותן מענה הלכתי ומספק את לוח זמני כניסת ויציאת השבת קודש לפי כל עיר ועיר – הינו אמין ? ניתן לסמוך עליו ?
2. בדרך כלל כמעט ואין את הזמנים עבור יקנעם.
תושב יקנעם אמור לסמוך על זמני חיפה ? או רכסים ? או זכרון יעקב ?
3. הוריי יוצאים לעבודה במוצאי שבת קודש. ותמיד שואלים אותי מתי השבת יוצאת. האם להגיד להם את זמני יציאת השבת קודש לפי הזמן הרגיל או לפי החומרא של רבינו תם (כפי שאני נוהגת בעצמי) ?
תודה
שבת שלום ומבורכת .

תשובה:

שלום רב

  1. אני מניח שהם מספקים זמנים מדויקים, באופן כללי יש מחלוקת קצת בין רבני הלוחות השונים של שתי דקות ותמיד כדאי להקדים מעט בכניסת שבת ולאחר מעט בצאתה. זאת מעבר לענין הבסיסי של תוספת שבת.
  2. בודאי אין הבדל בין המקומות הללו.
  3. תגידי להם את הזמן הרגיל. מה שהיה טוב לגאון מוילנא טוב גם בשבילם.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מומלץ בחום להשתמש בלוח שנה "עיתים לבינה" של הרב דוד סופר מישיבת "כף החיים" בירושלים. לוח מדהים ומפורט מלווה בהסברים.
    ניתן להשיגו בטלפון 02-502-2777
    הרב דוד עונה גם בדוא"ל: [email protected]