זמן כניסת שבת / זמן צאת שבת

בסד
חודש מבורך
1. זמני כניסת השבת המופיעים בעיתונים ובלוחות השנה וכן באינטרנט, כמה דקות לפני השקיעה הם ?
2. מדוע זמן צאת הכוכבים שונה מזמן צאת השבת ? למשל צאת הכוכבים במוצאי השבת ב 17:05 וצאת השבת קודש ב 17:20. מדוע זה כך ?
שבת שלום .

תשובה:

שלום רב

  1. בירושלים ופתח תקוה המנהג לקבל שבת ארבעים דק' לפני השקיעה ובשאר אזורי הארץ עשרים דקות בלבד.
  2. במוצאי שבת משום תוספת שבת ברוב הלוחות זמן מוצאי שבת הוא כ35 דקות לאחר השקיעה. חשוב להקפיד על כך מסיבה נוספת, שכן לדעת החזון איש זמן צאת הכוכבים כל יום הוא כך. העיקר להלכה שזמן צאת הכוכבים הוא 13.5 או 18 דק' לאחר השקיעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יתכן שגם בחיפה נהגו כמנהג ירושלים אינני יודע, באופן כללי בכל העולם ההבדל הוא 20 דק' אל תבדקי ביחס לירושלים אלא ביחס לשקיעה באותו מקום…