בל תשחית – השלכת כלי הניתן לתיקון

בס"ד.
שלום,
האם חפץ שהתקלקל ורוצה לקנות חדש ולא לתקנו. האם יכול לזרוק את המקולקל לאשפה או שמאחר וניתן לתקנו יש בזה בל תשחית?
תודה מראש.
תשובה:

שלום רב

שאלה דומה נשאל הגרי"ש אלישיב לגבי אוכל שנשאר באולמות אחרי חתונה שיש בו כדי לפרנס הרבה יהודים טובים, אם מותר לזורקו לפח. והשיב, שכיון שמדובר בטירחה גדולה, ולבעלי האולמות לא כדאי ולא שווה להתעסק בזה, אין כאן בל תשחית,ף וכך הוא גם בענינינו, כאשר אין לך בכך ענין, הטירחה לא שווה לך והתוצאה לא תהיה משהו וכו', מותר לזרוק.