סעודת ראש חודש

בסד
שלום לכבוד הרב
1.בכל ראש חודש אני נוהגת להדליק נרות. כמה נרות אפשר להדליק ? האם אפשר להדליק 2 נרות או שזה לא אפשרי כי אז זה יראה כמו נרות שבת קודש ?
2. מתי זמן סעודת ראש חודש ? האם בליל ראש חודש או ביום ?
3. בסעודת ראש חודש אשה חייבת לשתות יין/תירוש ולאכול לחם ובשר/עוף ?
חודש מבורך !

תשובה:

שלום רב

  1. אפשר להדליק כמה שרוצים, כמובן ללא ברכה.
  2. ביום. אבל לא מדובר בחיוב של ממש אלא מצוה מן המובחר, ראי משנה ברורה בסי' תיט ס"ק ב.
  3. לא חייבים כלום, לא נהגו ביין אלא להרבות מאכל אחד יותר מהרגילות, ויש נוהגים להקפיד על אכילת לחם ביום זה.

חודש טוב ומבורך!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בסד
    תודה.
    אני תמיד נוהגת לשתות תירוש לאחר ברכת המזון בראש חודש. האם יש עניין בזה ?
    בנוסף , אפשר לסעוד סעודה אחת בלילה , וסעודה אחת ביום ? ונחשב לי שבכל אחד מימי ראש חודש קיימתי סעודה ?
    סעודה ללא לחם נחשבת סעודה ?
    תודה.

  2. יש נוהגים לברך ברכת המזון אפילו ביחיד על הכוס. להלכה אין בכך צורך ואין הבדל בענין זה בין יום רגיל לראש חודש.
    לפי המשנה ברורה שהענין הוא ביום ולא בלילה יש לאכול ביום את שתי הסעודות. בלאו הכי את אוכלת כל יום ארוחת בוקר או צהריים אז אין כל בעיה.
    עניתי שאפשר גם בלי לחם אלא שיש שנהגו לאכול לחם, עיקר הענין בראש חודש הוא שמרבים איזה מאכל יתר על הרגילות.