לשון הרע לתועלת / אונאת שתות בזמנינו

יהודה ידע שמוסך אפרתי מרמה לקוחות ב"יותר משתות" של שווי המקח כיצד ינהג?

אם יהודה יודע שמוסך אפרתי ירמה את אלעד בשווי התיקון ב"פחות משתות" כיצד ינהג??

תשובה:

שלום רב

הנושא של אונאת "שתות" כמעט לא שייך במציאות של היום, מלבד מוצרים שתחת פיקוח ממשלתי, כיון שאין מחיר קבוע לאף מוצר, והפער בשוק בין אחת אחת לשניה ובין מוסך אחד למשנהו הוא עצום. אולם לענין איסור לשון הרע אין כאן שאלה בכלל, ברור שמותר לומר לחבר שהמוסך הזה יקר ויש מוסך אחר בשם זה וזה שיעשה את אותה עבודה במחיר נמוך יותר. מעבר לכך שזה לתועלת, זה בכלל לא לשון הרע. מותר לעשות עבודה במחיר יקר, על הלקוח להחליט היכן הוא מעונין לתקן את רכבו.

בהצלחה