הסופר דורש שיקחו את הספר תורה שגמר, והמזמינים רוצים להמתין על להכנסת ס"ת

בס"ד
שלום לכ' הרבנים
עשיתי הסכם עם סופר סת"ם על כתיבת ספר תורה למשך תקופה והוא חרג הרבה מהתקופה כ-3-4 שנים מעבר למוסכם היום הוא סיים לכתוב וביקש ממני לקחת את הס"ת ומאחר ועכשיו חורף ויש בעיה לעשות כרגע את הכנסת הס"ת אמרתי לו שכרגע אני לא לוקח עד ההכנסה ואז ביקש שאקח אחריות עד ההכנסה ואני טוען שמאחר והוא חרג בהרבה אני עכשיו לא מוכן לקחת אחריות .
אשמח לתשובתכם

תשובה:

שלום רב,

הצדק עם הסופר. גם אם הוא חרג בהרבה מהזמן שנקבע ביניכם, מאחר שהמשכת איתו, וכעת הוא סיים, הוא יכול לדרוש שתקח את הספר תורה, אפילו אם אתה לא עושה עכשיו הכנסת ספר תורה. העובדה שהוא מוכן להשאיר את זה אצלו, זה לא מחובתו, ולכן הוא יכול לדרוש ממך לקחת אחריות על כך כפי שהוא דורש.