שיעור תורה כשעון מעורר

שלום וברכה כבוד הרב

יש לי קושי כבר מילדותי כחילוני לקום בבוקר
זה היצר הרע שגורם לי לחוסר דעת בבוקר ולחשיבה שלילית לעיתים.
יש אפשרות שאכוון לי במקום שעון מעורר שיעור תורה כלשהו שיעיר אותי, יתן לי דעת, ויתן לי כוח בע"ה לקום מהמיטה – אך כל זה לפני ברכות התורה
או.. אולי להתיר לי לברך ברכות התורה במיטה בשכיבה לפני נטילת ידיים, או לאחר נטילת ידיים שליד המיטה (גם לנטלה שליד המיטה קשה לי להזיז את עצמי לפעמים ולנטול וזה סתם בזבוז זמן של התווכחות עם עצמי אם לזוז או לא).

נראה לי ששאלה כזאת עוד לא שמעת כבוד הרב
:)

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את הבעיה, תניח לך ליד המיטה קערה עם ספל מים [כפי שאני עושה..], וברגע שהשיעור מתחיל בקול רעש גדול תיטול את ידיך. אם יש לך כוח תברך מיד ברכות התורה, אם לא, תוכל לסמוך לזמן קצר על עת השולחן ערוך בתחילת סי' מז שלימוד תורה בהרהור שלא בדיבור או כתיבה אינו מחוייב בברכה [שלא כדעת הגר"א שם].

אשריך ישראל מי כמוך!