ירושת הסבא ע"י הנכד שאביו נפטר

שלום רב
סבי נפטר לפני כמה שנים
לסבי היו בן ובת
אבי ז"ל היה בנו של הסבא.
אבי ז"ל נפטר כשנה לפני סבי.
סבי לא כתב צוואה.
כאשר סבי נפטר לא נעשה כל צו ירושה וכדומה.
כל עוד סבתי היתה בין החיים לא עשינו מאומה משום כבודה והיא המשיכה להחזיק בדירת המגורים וכן להשכיר את 2 הדירות שהיו בבעלותם כל השנים.
לאחר פטירת סבי כתבה סבתי צוואה שבו היה נותנת 80% מהנכסים לבת.
לפני חודש סבתי נפטרה.
שאלתי היא, ככל שידוע לי אזי על פי דין תורה אני הוא היורש היחידי של סבי כיון ואני בן בנו, צוואתה של סבתי אינה שוה מאומה וזאת משום שהנכסים לא היו שלה כלל וכלל.
האם הדבר נכון, ומה עלי לעשות.

בכבוד רב
אהרון

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע ע"ש מי היו רשומים הנכסים הנ"ל. אם הם היו רשומים ע"ש שניהם, אכן צוואתה ביחס לחלק של הסבא אינו שווה כלום. ויורשי הבן (קרי: אתה ואם יש לך אחים) הם היורשים הבלעדיים, שכן מדין תורה הבת אינה יורשת כלום. אולם את חלקה של הסבתא עליכם לחלוק לפי הצוואה שהשאירה.

לשאלתך מה עליך לעשות, פשוט מאד להעמיד את הדודה על טעותה, ולנסות להגיע איתה לאיזה הסדר מוסכם, כדי שלא לריב יתר על המידה דבר שודאי אינם לרוחם של הסבא והסבתא ז"ל.