דילגו פסוק בקריאת התורה

בס"ד.
שלום,
המשנ"ב בסימן קלז בס"ק ח וס"ק ט פוסק שאם הבעל הקורא בתורה דלג אפילו על פסוק אחד בשבת צריך להשלים את אותו פסוק מדולג וקורא עוד שניים עימו ואפילו סיים העולה לתורה וברך ברכה אחרונה יחזור לפסוק המדולג ויקרא עוד שני פסוקים יחד עם הפסוק המדולג ויברך לפני ואחרי הקריאה.
השאלה שלי מדוע אין בעיה בכך שקורא למפרע ולא כסדר הקריאה היינו שהשלמת הפסוק המדולג עם עוד שני הפסוקים מתבצעת בנפרד מסדר הקריאה והיה ניתן לסבור שיש להתחיל מהמדולג ולהמשיך על סדר הקריאה עד סוף קריאת העולה . תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

אכן כך היא ההלכה. לענין קריאת התורה בשבת אין פסול בדיעבד של קריאה למפרע, אולם לכתחילה במקום שאין טורח רב כן חוזרים שוב למקום בו אחזו, והיינו, שאם שמו לב לדילוג לאחר שהעולה סיים את קריאתו, לעולה הבא יתחילו מהפסוק המדולג ויקרא עמו כסדר, כפי שנראה בשער הציון סי' קמב ס"ק ג.