פדיון הבן לאחר הפלה

שלום בצעירותי עברתי הפלה בשבוע 7 היום אני בהריון לבן ורצית לדעת עם אני יכול לקיים בעזרת ה׳ שיוולד פדיון

תשובה:

שלום רב

מזל טוב ורוב נחת!

הכלל בענין זה הוא מאוד פשוט, אם העובר ההוא היה בן ארבעים יום בזמן ההפלה לא ניתן לעשות פדיון עם ברכה, בנוגע לשבוע שבע נראה שודאי לא היה ארבעים יום, שכן החישוב של הרופאים הוא מתאריך וסת אחרון בעוד ההריון למעשה מתחיל בערך 14 יום אחר כך, ממילא בסוף השבוע השביעי למיטב הבנתי ההעובר הוא בן 37 יום בקירוב, ואם ההפלה היתה באמצע השבוע הוא עוד פחות מכך. במקרה שההפלה היתה טבעית [והייתי רוצה להניח שכך היה..] בדרך כלל העובר מאבד דופק כמה ימים לפני כן, כך שזה מרחיק אותנו עוד אחורה, כך שנראה שניתן לערוך פדיון רגיל עם ברכה ללא חשש.

שיהיה בשמחות.