נטילת ידים על ביסקוויט הטבול בתה

שבוע טוב,

– האם מותר לברך (שהכל) על שתיה חמה מאד שאחרי הברכה לוקחים טעימה מועטה ביותר כי זה רותח?
– האם מותר לטבול עוגיה בתה ללא נטילת ידיים. אם לא, האם מועיל כשאוחזים בעוגיה היכן שלא נרטב?

תודה

תשובה:

בוקר טוב!

את השאלה הראשונה לא הבנתי, ברכה ראשונה היא אפילו על טעימה מועטת, אז מה בעצם הבעיה?

לגבי נטילת ידים לדבר שטיבולו במשקה, כתב בכף החיים י' קנח ס"ק לט, שהואיל ומחמת חום המשקה ונקיון הידים אדם מקפיד לגעת בצד היבש של העוגיה, אין צורך בנטילה, כמו שאין צורך ליטול ידים כשאוכלים דבר שדרך לאוכלו במזלג או בכף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי משקה חם – עיין ערוך השלחן (סימן רב סעיף יא):

    אם המאכל או המשקה קר מאוד או חם מאוד, שאי אפשר לאכלו או לשתותה עד שיעבור איזה זמן מועט, לא יברך עד שתהא ראוי לאכול ולשתות, וכן כל כיוצא בזה (עיין אליה רבה סק"א שהביא מי שאומר דיברך קודם שבירת אגוז וקודם קליפה כדי שיברך על השלם ע"ש, ולא מסתבר כלל, וע"ש דמסקנתו גם כן אינו כן ודו"ק).