אדם הנשוי לגויה, האם יינו יין נסך?

שלום רב,
האם אדם בן שבעים, שנשוי לגויה אוסר יין בנגיעה.
האדם חזר בתשובה לפני כמה שנים, אבל את אשתו לא מסוגל לעזוב, שומר שבת, שומר מצוות, לומד כל היום וכל יום, מתפלל כל התפילות במניין.
אם אפשר לתת מקורות.
תודה רבה, יישר כוח

תשובה:

בשו"ע בסי' קכד מבואר שמומר אוסר את היין במגעו. מומר נעשה או על ידי שמחלל שבת בפרהסיה, או אפילו מומר לדבר אחד אם הוא זאת כדי להכעיס, אדם שעובר עבירה אחרת למעט עבודה זרה או חילול שבת, ואינו עושה זאת להכעיס אלא משום שאינו יכול לפרוש ממנה, אינו אוסר את היין במגעו. ראה גדרי דין זה בשו"ע יו"ד סי' ב סעיף ה.

לסיכום, נראה שכאן היין מותר.