יין פגום לקידוש

בס"ד
שלום כבוד הרב,
במוצ"ש האחרון לאחר ההבדלה(מכיון שאני גרה לבד ואין גבר בסביבה אני עושה הבדלה) שכחתי לתקן את היין. התחלתי לשפוך חזרה את שארית היין לבקבוק ובאמצע נזכרתי שלא תיקנתי אותו,עצרתי תיקנתי ושפכתי חזרה לבקבוק. מה דין היין? האם מותר לקדש עליו בשבת הקרובה בעזרת השם יתברך?

תשובה:

שלום רב

לגבי יין פגום, אמת הדבר שכדי לתקן את היין יש לתת מהבקבוק לתוכו בתחילה ורק אחר כך להחזיר לבקבוק, אבל בדיעבד גם אם שפכת אותו מיד לבקבוק זה בסדר, כיון שהוא בטל ברוב היין שבבקבוק [ואפילו אינו רבה עליו אומרים "קמא קמא בטיל"], ואת יכולה לקדש על היין הזה בשבת הבאה.

מקורות:

שו"ע סי' קפב סעיף ה.