קניית ירקות מגוי

מחנות של גוי שפתוחה בשבת ניתן לקנות ירקות או שיש בעיה בזה?
כמובן שאני עושה קניות ביום חול אך לא בטוחה לגבי קנייה של ירקות מגוי שאין לו כשרות בגלל שפותח בשבת

תשובה:

שלום רב

זה שהחנות שלו פתוחה בשבת לא מפריע בכלל, מותר לגוי לעבוד בשבת… הבעיה היא האם יש לו כשרות על הפירות והירקות! בירקות יש בעיות של תרומות ומעשרות שביעית ועוד, ובפירות יש גם חששות של ערלה. חובה לקנות פירות וירקות בארץ ישראל רק מחנות שיש לה כשרות מהודרת.

בהצלחה