נסע למירון ומכשיר תיקוף הרב-קו לא עבד

שלום רב! לפני זמן מה עליתי על אוטובוס למירון אך המכונה של הנהג התקלקלה ולכן אמר לכולם לעלות ולא שילמתי עקב כך. האם אני צריך להחזיר כסף לחברה, או שזה אחריותם, ואם הבעלים של החברה גוי, האם זה משנה..?

תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

חברת נתיב אקספרס היא בבעלות גויים ואינך חייב לשלם לחברה. כמובן, שאסור לעלות על אוטובוס ללא תשלום. אבל, במקרה שהחוק מאפשר נסיעה ללא תשלום, אין חובה לשלם לאחר מכן.

לגבי חברות אחרות עיין כאן.